Почина пратеникот кој беше заразен со коронавирус

0
237

Почина иранскиот пратеник кој беше заразен од коронавирус, пренесува државна новинска агенција.

Мохамад Али Рамазани Дастак неодамна беше избран во иранскиот парламент, а позитивниот тест за коронавирус пристигнал пред неколку дена, пренесува Независен.

Бројот на заразени од коронавирус во светот се зголемува. Сегашната бројка надминува 85.000, а смртните случаи се скоро 3.000.

Светската здравствена организација го зголеми ризикот од коронавирус на највисоко можно ниво.