Короната ќе ја разбуди ли поспаната одговорност и самодисциплина?

0
159

Секој кој до вчера сметаше дека ситуацијата со тројцата полесно заболени од корона вирусот не е нешто што не треба да загрижи и натера на сериозност – сега треба да се преиспита себе си. Немилиот случај со заболената директорка на Клиниката за кожни болести покажа каде води површноста и несериозноста.

Постапката на директорката Нина Цаца Биљановска најбрутално покажа што се случува кога нема да се почитуваат препораките на најкомпетентните за самоизолација и какви се опасности тоа може да создаде. Сега веќе 200 лица стрепат во изолација, а резултатите ги чека цела Mакедонија.

Прочитајте повеќе на www.skopskoeho.mk