Во Хрватска уште седум лица заболени од коронавирус

0
108

Во Хрватска се пријавени седум нови случаи на коронавирус, објави министерот за здравство Вили Берош на прес-конференција утрово.

Сите новозаболени имаат лесни симптоми, а нивните контакти се проверуваат.

Во Хрватска досега се потврдени 46 случаи на заболени.