Германија поради коронавирусот го суспендираше прифаќањето на бегалците од Сирија

0
112

Во согласност со одлуката на ЕУ за затворање на надворешните граници, Германија одлучи да го суспендира договорот со Турција за прифаќање на бегалците од Сирија, соопшти германското Министерство за внатрешни работи.

Портпаролот на министерството наведе дека германската влада е подготвена да продолжи со примена на договорот за прифаќање бегалци од Сирија, тогаш кога ќе има услови за тоа.