Истечените лични документи ќе важат до завршување на вонредната состојба

0
68

Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, соопшти дека се овозможува продолжено важење на истечените лични документи до завршување на вонредната состојба на државата и тоа: лични карти, возачки дозволи и патни исправи за македонските граѓани и дозволата за престој за странските државјани.

„Свесен сум дека живееме во услови кога движењето е сведено на минимум, но со оваа одлука ги заштитуваме граѓаните, но и вработените во Управните служби на Министерството за внатрешни работи. Апелирам до граѓаните и понатаму да ги почитуваат препораките и одуките на владата“, објави Чулев.