Нема да ни падне тешко изолацијата, оти само така ќе се справиме со вирусот

0
112

Скопје живее во поинаков ритам

Повеќе од три недели, откако на 26 февруари беше забележана првата заразена пациентка од корона вирусот, во Скопје и во целата земја се води битката за попречување на ширењето на болеста. Бројката на  заразени расте. Градот кој преживеал катастрофален земјотрес и поплава сега води поинаква битка. Вонредните мерки кои се преземаат веќе го сменија начинот на животот на скопјаните: не работат училиштата, затворени се кафеаните, кафулињата, од граѓаните се бара да останат дома…

-Секоја епидемија има почеток, пик и на крај намалување на случаите. Пикот би можел да се очекува за еден месец и бројот на заболени би можел да достигне 2.000 лица. Затоа е најбитно да се спречи локалната трансмисија, предупреди во вторникот министерот за здравство Венко Филипче.

Прочитајте повеќе на следниот линк:https://skopskoeho.mk/nema-da-ni-padne-teshko-izolatsijata-oti-samo-taka-ke-se-spravime-so-bolesta/