Регистрирани 18 нови случаи – Вкупниот број 219 лица

0
122

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 18 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје – 11, Прилеп – 4, Куманово – 2, Тетово – 1.

Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 денеска до 12.00 часот изнесува 219 лица.

Според местото на живеење, досега случаи на Ковид-19 се регистрирани во:

– Скопје (134)
– Дебар (43)
– Куманово (17)
– Штип (8)
– Прилеп (6)
– Охрид (3)
– Велес (3)
– Кавадарци (2)
– Тетово (2)
– Гостивар (1)