Некои возови нема да сообраќаат, други ќе возат по нов распоред

0
81

Новонастанатата ситуација со полицискиот час, кој ќе почне од утре во 16 часот, а за време на викендот ќе трае непрекинато, ќе влијае и на железничкиот транспорт на патници поради што „ЖРСЖ АД Транспорт“ воведе нов распоред на сообраќај на возовите поради што некои нема воопшто да сообраќаат.

Возови што ќе сообраќаат:
• релација Велес – Скопје – Велес:
• воз бр. 601 ќе сообраќа по возен ред со поаѓање од Скопје во 9.15 часот,
• воз бр. 2080 ќе сообраќа предвреме со поаѓање од Велес во 11.30 часот,
• воз бр. 2081 ќе сообраќа предвреме со поаѓање од Скопје во 12.40 часот, и

• воз бр. 2082 ќе сообраќа предвреме со поаѓање од Велес во 13.44 часот.

Од понеделник до петок ќе сообраќа ад хок-патнички воз на релација Скопје – Велес со планирано поаѓање од Скопје во 5.45 часот и пристигнување во Велес во 0ж6.30 часот (гарнитура за воз бр. 630 од Велес).
• релација Скопје – Гевгелија – Скопје:
• воз бр. 611 со поаѓање од Скопје по возен ред во 6.23 часот,
• воз бр. 632 со поаѓање од Гевгелија со променет возен ред, ќе сообраќа предвреме со поаѓање од Гевгелија во 11.30 часот.
• воз бр. 630 од Велес со променет возен ред, ќе сообраќа со задоцнување од +32 мин. и поаѓање од Велес во 6.45 часот.
• релација Скопје – Битола – Скопје:
• воз бр. 641 со поаѓање од Скопје по возен ред во 6.57 часот,
• воз бр. 642 ќе сообраќа предвреме со поаѓање од Битола во 10.50 часот.

Дополнително, на 8.4.2020 година (среда) ќе сообраќаат и возовите бр. 640 на релација Битола – Скопје и 661 на релација Кичево – Скопје. Другите возови планирани со возниот ред 2019/2020 година нема да сообраќаат.