Четиричлено семејство од Берово патувало со автомобил за време на полициски час

0
92

Четири лица од Берово, членови на едно семејство, се обвинети дека свесно го прекршиле полицискиот час во текот на викендот.

И покрај тоа што знаеле за мерките против опасната заразна болест Ковид-19, лицата не постапиле според прописите и во текот на викендот се движеле со возило додека во сила била забраната за движење во временски период од 16 до 5 часот наредниот ден.

Со своите дејства секој од обвинетите сторил кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија поради што е поднесен предлог за секого да се изрече глоба во висина од 200 до 600 евра во денарска противвредност.​