Ле Маер: Франција планира со 100 милијарди евра да ја стимулира економијата

0
68
Фото

Францускиот министер за финансии, Бруно Ле Маир, изјави за Лес Ехос во четвртокот дека владата се очекува да усвои пакет стимуланси од 100 милијарди евра за поддршка на економијата во услови на криза со корона вирус.

Овие бројки сепак би можеле да се променат бидејќи економската состојба и потребата од поддршка на компаниите брзо се менуваат. Ние ќе ги спасиме нашите компании, истакна Ле Маир.

Претходно оваа недела, Ле Маир истакна дека Франција е решена да се соочи со најголемата рецесија од 1945 година, како резултат на пандемијата со Ковид-19.