Вo БиХ 23 нови случаи на коронавирус

0
81

Во изминатите 24 часа, во БиХ се пријавени 23 нови случаи на коронавирус, рече Сањин Муса, шеф на Секторот за епидемиологија за јавно здравје.
        
Тој додаде дека досега се потврдени вкупно 525 случаи во БиХ. „Тестирани се вкупно 5.320 примероци. Од 525 потврдени случаи, 54 проценти се жени, а 46 проценти се мажи. Во изминатите 24 часа, тестирани се 329 лица со 23 нови потврдени случаи. Имаме 29 оздравени лица, а 22 починаа од вирусот“, рече Муса.