(ВИДЕО) Македонецот Борко волонтер за тестирање на вакцината против Ковид-19 во Велика Британија

0
107

Македонецот Борко кој живее во Англија е дел од напорите на Велика Британија да најде вакцина против Ковид-19.

Тој е еден од учесниците во пробнотите тестирања за новата вакцина.

Иако на дневниот брифинг во Даунинг стрит беше  кажано дека во четврток ќе почнат испитувањата врз луѓе на вакцина против коронавирусот, сепак се чини дека тестирањата се веќе почнати, Андреевски  во коментар на текст на Би-Би-Си го сподели искуството и постави видео од себе непосредно по извршениот тест.

Целиот текст прочитајте го на Лидер.мк ОВДЕ