Бугарски пратеник донира заштитна медицинска облека од над 60.000 евра во земјава

0
119

Бугарскиот пратеник Делјан Пеевски донираше заштитни облека, очила и медицински материјали, во висина од над 60.000 евра за да им помогне на лекарите во Северна Македонија. Добротворната организација на пратеникот е најголем донатор во борбата против Ковид-19 во Бугарија.

Пред само неколку недели, Пеевски, кој е член на Движење за права и слободи (ДПС) во бугарското национално собрание и претходно донираше заштитна облека и материјали за медицинските лица во земјава.