Бројот на заразени со коронавирус во светот надмина 4 милиони

0
89

Бројот на потврдени случаи на коронавирус во светот надмина четири милиони и сега изнесува 4.014.320.

Починаа повеќе од 275.000 луѓе, а излечени се 1.385.000 лица.

САД имаат најмногу заразени, 1,3 милиони, со најголем број на смртни случаи, повеќе од 78.000.

Зад нив е Шпанија со 260.117 заразени, и 26.299 починати лица.

Втора земја во однос на смртноста е Велика Британија каде досега почин 31.000 луѓе.