Македонија во друштво на Либија и Ирак: Се наоѓаме меѓу 7-те држави во светот што имаат најбрзо растечка зараза!

0
190

„Њујорк Тајмс“ објави мапа од сите земји во светот каде што е присутна заразата со коронавирусот, но со првична цел – да се издвојат државите кои во моментов доживуваат засилен раст на заразени од ковид-19.

Една од тие земји обележани со црвена боја е и Република Македонија.

Како што може да се забележи на мапата, Македонија е во друштво на Либија, на Ирак и на Суринам.

-Речиси секоја земја во светот има коронавирус, покажува мапата. Сепак, многу држави продолжуваат и понатаму да се соочуваат со сè поголем број случаи на заразени со ковид-19. Најголеми жаришта има во Латинска Америка, во Африка, во Азија и на Блискиот исток, пишува „Њујорк Тајмс“.

The world has seen more than 7.4 million reported cases of the coronavirus as of Thursday afternoon. At least 417,700 people have died.

In many places, the virus has only now arrived, with ever-increasing numbers of cases and deaths. https://t.co/dselW1XYCM

— The New York Times (@nytimes) June 11, 2020

Претворете го ручекот во уникатно доживување со нашата нова промотивна понуда на зреен јунешки бифтек во комбинација со…Posted by Forza Wine Bar & Restaurant on Петок, 12 јуни 2020