Дали кандидатите задолжително ќе се тестираат пред почетокот на кампањата?

0
86

15 политички партии или коалиции, со преку 1.500 кандидати на нивните листи за неколку дена официјално ќе тргнат во кампања, во обид што подобро да ја претстават својата програма и да ги освојат симпатиите на гласачите. Кампањата завршува на 12 јули на полноќ, а веќе следниот ден ќе гласаат заразените од Ковид-19 и лицата кои се во домашна самоизолација или државен карантин.Прашање е дали е потребно сите кандидати за пратеници, без разлика што најавија дека нема да прават големи собирања, задолжително пред почетокот на кампањата, да направат тестови за Ковид-19.

Повеќе прочитајте на следниот линк:https://skopskoeho.mk/dali-kandidatite-zadolzhitelno-ke-se-testiraat-pred-pochetokot-na-kampanata/