На 702 лица им се издадени решенија за изолација

0
72

Во текот на изминатото деноноќие на територијата на целата држава на 702 лица им се издадени решенија за изолација, а 210 лица потпишале изјави за самоизолација, соопшти МВР.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е утврдено дека три лица не ја почитувале мерката за изолација, а едно лице не ја почитувало мерката за самоизолација.

Исто така, по однос на мерката за неносење маска регистрирани се 705 прекршоци