Њујорк ги отвори рестораните и фризерските салони

0
50

По повеќе од 100 дена, во Њујорк од денеска повторно се отворени фризерските салони, рестораните, големите продавници…

Градот Њујорк, некогаш епицентарот на глобалната пандемија на коронавирус, е последниот во државата Њујорк што влезе во својата втора фаза на олеснување на мерките со отворање на рестораните и баровите кои служат гости на отворено, како и големи продавници и шопинг центри.

Фризерските салони и берберниците ги отворија своите врати за клиенти првпат од средината на март, а наскоро ќе бидат отворени и детските игралишта