Лукаревска: СДСМ создава еднакво општество за сите, унапредувањето на правата на жената е врвен приоритет

0
73

Носителката на Изборната Единица 2, од коалицијата „Moжеме” преводена од СДСМ, Сања Лукаревска, денеска во општина Шуто Оризари се сретна со членките на Форумот на жени на СДСМ, кои спроведуваат активности на терен територијата на Шуто Оризари.

За поздравување е фактот дека Форумот на Жени во Шуто Оризари се проширува, заклучија Лукаревска и нејзините соговорнички.

Работењето на системско унапредување на родова еднаквост и елиминирање на сите форми на насилство врз жените е фокусот на Форумот на жени во Шуто Оризари.

Лукаревска ги охрабри во нивната работа, потенцирајќи дека СДСМ воведува револуционерни чекори во политиката, со цел еднаква застапеност на жената во политиката, преку воведувањето на концептот 50/50.

На средбата беа присутни и кандидатите за пратеници од Изборната Единица 2, Љатифе Шиковска и Асан Ферат.