Мицкоски од Кочани: Во програмата ветуваме 640 милиони евра за земјоделците

0
74

Денеска сме во изборна единица 3, започнуваме од Кочани и продолжуваме понатаму во Чешиново-Облешево, потоа во Зрновци, од Зрновци во Виница и потоа повторни се враќаме вечерва на мини средба со граѓаните овдека во Кочани. Од она кое што досега го разговарав со жителите на Кочани можам да кажам дека ниту овде во Кочани не останала незабележана во негативна смисла тригодишната пандемија предводена од ова раководство на СДСМ и Зоран Заев. Тешко се живее, мачно се живее, лоша економска, социјална па и здравствена ситуација и овде во Кочани, луѓето ги чувствуваат последиците. Така што ценам дека сето она кое што е секојдневие насекаде во Македонија не го заобиколило ниту пак Кочани, затоа ВМРО-ДПМНЕ и победничка коалиција За обнова на Македонија ќе се обиде во овој пред изборен караван да ја претстави својата програма, да ги претстави политиките, проектите, плановите кои што во следниот четири годишен мандат планира да ги спроведе ширум целата држава. Се разбира овдека во Кочани и кочанско можеби некако најмногу доминира интересот поврзан со земјоделието, редовната исплата на субвенциите, навремениот откуп, откупот по прифатлива цена за земјоделците да се плати на време, да се плати онака како што треба маката и трудот на земјоделецот, на честитиот и чесен земјоделец.

Она кое што ВМРО-ДПМНЕ го планира во програмата се минимум 640 милиони евра субвенции за земјоделците во еден четиригодишен мандат, обновување на водоводната инфраструктура во делот на наводнувањето на земјоделските насади. Голем дел од проектите кои што ги планира ВМРО-ДПМНЕ вечерва ќе бидат претставени овдека во Кочани. Вие знаете дека ние внимателно го создадовме, а во вторникот ја промовиравме практично онаа наша читанка наречена „Проект обнова“ каде што има повеќе од 1000 проекти на 360 страници, учествуваа многу автори и од земјата но и од странство, луѓе кои што се блиски до ВМРО-ДПМНЕ, луѓе кои што и не се партиски определени но ете сакаа да додадат вредност на таа читанка.

Така што ценам дека во овие престанати би рекол нешто повеќе од две недели кампања ВМРО-ДПМНЕ и победничката Коалиција За обнова на Македонија ќе може да се презентира достоинствено пред граѓаните ширум целата држава така и денеска овдека во Кочани и кочанско и цениме дека ќе бидеме убедливи победници на изборите кои што ќе се случат на 15 јули.

Ја користам оваа прилика ете да ги повикам и граѓаните овде во Кочани да излезат масовно, се разбира почитувајќи ги мерките за заштита на здравјето да излезат масовно затоа што само така може да се порази оваа тригодишна пандемија предводена од ова раководство на СДСМ и Зоран Заев.

Останувајќи дома, за жал, можеби ќе ја намалиме разликата помеѓу нас и губитничката коалиција Можеме или Можеа има уште многу кованици од овој нивен слоган. Затоа ги повикувам кочанчани да излезат што е можно повеќе, масовно на 15 јули и да ја поддржат победничката коалиција Коалицијата за обнова на Македонија