Италијанците заплениле дрога во вредност од една милијарда евра, наменета за финансирање на Исламска држава

0
81

Финансиската полиција во Неапол заплени голема количина наркотични средства, 14 тони амфетамини, 84 милиони таблети каптагон, произведени од ИСИС во Сирија за финансирање тероризам.

Вредноста на запленетата стока, откриена од полицијата во 3 контејнери, се проценува на над една милијарда евра.

Лековите биле скриени во индустриски цилиндри за хартија направени на таков начин што ќе спречат скенерите да ја откријат содржина.