СЗО: Ризикот на смртност од коронавирус е поголем кај пушачите

0
61

Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека пушењето цигари може да предизвика потежок облик на болеста предизвикана од ковид-19 и поголема смртност кај пациентите.

Според извештаите се нагласува дека до 18 проценти од хоспитализираните пациенти со коронавирус се пушачи.

Согласно тоа, СЗО им препорача на пушачите да се откажат од пушењето