255 непрописно паркирани возила на територијата на Општина Центар за една недела

0
70

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центарво соработка со Сообраќајната полиција-Скопје во текот на една неделасанкционираа 255 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното ибезбедно одвивање на сообраќајот.

Во периодот од 05.10. до 11.10.2020 година, со помош на специјалните возила„Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 124 непрописно паркирани возила, а сопоставување на механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 131 возила коибиле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот вокојшто биле паркирани.ЈП ПОЦ и Општина Центар апелираат до граѓаните да се придржуваат допропишаните правила и прописи за безбедно однесување во сообраќајот со цел дасе зачува безбедноста на останатите учесници во сообраќајот и реши проблемот сонепрописното паркирање на комерцијалните и резидентните паркиралишта иулици на територија на Општина Центар