Ахмети: Честит Курбан Бајрам, почитувајте ги мерките

0
370

Претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети, им го честиташе на муслиманските верници за празникот Курбан Бајрам.

„Поздрав на овој благословен ден пријатели, со најискрени и најдобронамерни желби за здравје, среќа и спокојство во вашите семејства. Ние го прославуваме годинешниов празник на Курбан Бајрам во посебни услови по јавното здравство, затоа ве молам да се придржувате до препораките на здравствените и верските власти. Посакувам празникот да ве најде во добра здравствена состојба за сите вас и вашите семејства и да ви донесе просперитет и радост за вас, народот и земјата.

Да се ​​помолиме заедно за здравјето на сите погодени и за надминување на оваа тешка состојба што го промени нашиот начин на живот што е можно побрзо и полесно.

Радости и просперитет да имате засекогаш пријатели, многу честитки и поздрав до сите “. пишува Ахмети во својата честитка по повод Курбан Бајрам.