Апостолоски: Главниот виновник за урбаното дивеење во општина Ѓорче Петров е градоначалникот

0
81

На вчерашната седница на советот на општина Ѓорче Петров се виде вистинското лице на СДСМ и Александар Наумоски. Насилниците од мафијата на власт се обидоа физички да се пресметаат со граѓаните од Иницијативата против урбаното дивеење во општината, застанувајќи на страната на урбаната мафија“, изјави Данијел Апостолоски, советник при Совет на општина Ѓорче Петров.

Според него, граѓаните имаат голем проблем со овој урбанистички план. Тој со својот габарит го загрозува нормалното живеење и барајќи решение за своите проблеми, граѓаните се обратија до Советот на општината, каде со Деловник им е овозможено да присуствуваат на седниците, и наместо објаснување и разбирање беа брутално навредувани, а малку недостигаше да бидат и физички нападнати од советниците на СДСМ.

„За лудоста да нема крај, Наумоски кој е верен слуга на урбаната мафија, наместо да се соочи со граѓаните и да се обиде да ги реши нивните проблеми, во недостиг на аргументи за барањата на граѓаните од општината повика полиција и обезбедување со цел да создадат страв и паника, како кај советниците од опозицијата, така и кон граѓаните.
Јавно му порачуваме на челникот на мафијата во Ѓорче Петров Александар Наумоски дека никој не им се плаши никој и дека нема да се откажеме.

Ги повикуваме сите меѓународни институции, амбасади, конзулати и невладини организации да го истражат овој случај од блиску бидејќи вакво насилничко и недемократско однесување не е санкционирано од ниту една институција во земјава“, додаде тој.