Бразил планира да ги вакцинира сите граѓани во текот на 2021 година

0
38

Бразил ќе ги вакцинира сите свои жители против Kовид-19 до крајот на 2021 година, објави министерот за здравство Еудардо Пасуело.

Тој рече дека половина од населението треба да се вакцинира до јуни, а остатокот до крајот на годината, пренесува „Ројтерс“.

Говорејќи пред Сенатот, министерот рече дека Бразил преговара со неколку компании за набавка на вакцини, така што во еден момент во земјата ќе бидат достапни неколку вакцини од различни производители, што, како што рече, ќе ја отежне координацијата.