Владата сака ли граѓаните да гледаат црн ТВ екран или да си имаат програми?

Колумна на Никола Тасев: Многу фини работи и навики ни се скратија во корона кризата. Зарем сега ќе се дозволи да ни се скрати и...

Во СЦ Кале ќе играат багери наместо спортисти

Колумна на Никола Тасев: СЦ Кале е одлично смислен спортски комплекс, на одлична локација и нему му треба само мало реновирање за да биде повторно...

Власта бара начин да „купи“ медиуми, ама друг да плати

Колумна на Никола Тасев: Седејќи на клупа, пред неколку недели, за да фатам воздух пред полицискиот час, наслушнав муабет на двајца повозрасни луѓе – загрижени...

БИЗНИСОТ СТЕНКА И „ДЕНСА” ДОДЕКА ВЛАДАТА НЕСМАСНО ГО МАВА СО „ЧЕКИЧ”

Може ли да се биде задоволен од „дадената“ помош преку соопштенија и прес конференции, а на теренот речиси и да ја нема? Епа, мал...

Најави за економски мерки – безброј, реализација „мало сутра“!

Туризмот, угостителството, транспортот… веќе се болни од „економската Корона”. Со висока температура и кашлица, не функционираат, не приходуваат, а стигнуваат обрските за плати, режија,...

Борете се за човечките животи, но вакцинирајте ја и економијата!

Колумна од Никола ТАСЕВ Повеќе луѓе ќе банкротираат, отколку што ќе настрадаат од корона! Економската закана која ја носи вирусот е многу поголема од здравствената....

Алпите им се помили, не купија 3 топа за вештачки снег на Пониква

Колумна на Никола Тасев: Повеќе од 50 илјади туристи од европските земји, претежно од Франција, Австрија, Италија, Швајцарија и Словенија, ги посетија македонските популарни скијачки...