2.8 C
Skopje
Wednesday, 19 January, 2022

Да не бидеме неми статисти за бранот на нови ДУП-ови

Колумна на Невена Георгиевска: Непланските градби поставени во просторот само по логика да бидат поатрактивни т.е. попрофитабилни, во голема мера влијаат на згадувањето кое го...

Смешно е кога некој наместо Скопје ќе рече метропола

Колумна на Зоран Михајлов: Ние повозрасните, веќе ни е јасно оти од старото Скопје не остана ништо. Ниту традиционалниот живот, ниту дружењето, ниту мирот, ниту чистотата. За воздухот и не сакам да зборувам, малку...

Се потрошија 100 милион евра за Матка II, а се унакази кањонот

Колумна на Драган Колчаковски: Првичните, сериозни научни проучувања на било кој сегмент од природата на територијата на Македонија започнуваат некаде од средината на XIX век....

Желбата која ни Дедо Мраз не може да ни ја исполни

Колумна на Никола Тасев: Ми се случи вчера неверојатен настан. Ми се јави Дедо Мраз, лично. Се шокирав! Знае и македонски јазик – ми вели:...

Три работи за Среќна Нова 2021 Година!

Kолумна на Наташа Котлар-Трајкова: Ги ситниме последните часови на 2020 г., која беше тешка за повеќето од нас, опасен вирус нè нападна, загубивме луѓе –...

Кој мајстор ги прави економските проценки во владата?

Колумна на Никола Тасев: Економија. Економија. Економија... Тргнав 100 пати да го пишувам овој збор, со цел повоочливо да им укажам на министрите и на...

Не забораваат да натопорат и по некое маженце

Колумна на Наташа Котлар – Трајкова: Воопшто не е лесно да се  живее во „РЕПУБЛИКА ФАНТАЗИЈА“! Тука, стварноста е нестварна, нереалното е реално, незнаењето е...

Родителите си ги прежалиле за неколку години, а по Тито се уште жалат

Колумна на Драган Колчаковски: Од еден Драган, кој четири (4) пати бил во Kуќата на цвеќето – на гробот на ЈОСИП БРОЗ ТИТО:  Сите вие...

Ќе го победува ли ВМРО – ДПМНЕ Шилегов само со објави на фејсбук и...

Колумна на Никола Тасев: Актуелната локална власт низ Македонија е зрела да изгуби на следните локални избори. Но, дали е зрела ВМРО-ДПМНЕ да ја преземе власта...

Така сте одлучиле да живеете, во смрдеа и мрзеливост

Колумна на Даниела Јовчева: Три децении изгубени. Зошто??? И покрај толку акции за подигнување на свеста, за чиста околина во која живееме, повторно диви депонии. Се отворија...