30 C
Skopje
понеделник, 6 јули, 2020

Дали кандидатите задолжително ќе се тестираат пред почетокот на кампањата?

15 политички партии или коалиции, со преку 1.500 кандидати на нивните листи за неколку дена официјално ќе тргнат во кампања, во обид...

Легенда! Синиша Михајловиќ им се врати на тренинзите!

Тренерот на Болоња и легенда на српскиот фудбал, Синиша Михајловиќ, исто како и неговите фудбалери, почна со индивидуални тренизни по дозволата од...

„Владата нè дискриминира“

Асоцијацијата на професионалните фудбалери во Италија се огласи со соопштение по последната објава на Министерството за култура и спорт. Владата на Италија...

Дискутабилно е требаше ли да се дозволи со заштитна опрема да се снабдуваме преку...

0
 На меѓународниот Ден на здравјето, 7 април, разговараме со Гордана Бешлиовска, медицинска сестра со 27 годишно искуство, која сега е задолжена за безбедност...

Турканици на Зелено пазарче: Дали и на пазарите требаше да се воведат редици пред...

Последен дел од денот, по што почнува долготрајниот карантин. И сето тоа предизвика растрчаност низ Скопје. Луѓето чекаат во редишта пред супермаркетите,...

Требаше во Вардариште да никне само „Лајка“, ама порасна рид од депонија

0
Требаше да никне стационарот „Лајка“ ама, наместо дом за згрижување на улични кучиња – како што неколку пати ветуваше градоначалникот Петре Шилегов,...

Времето за матура се ближи, знае ли министерството што треба да прават матурантите и...

Матурантите, но и нивните професори се во неизвесност околу тоа кога и на кој начин ќе се полага државната матура заради кризата...

Волонтерите не се откажуваат иако некој го купил целиот вералит за визирите

Хуманата акција која што ја прават волонтерите собрани во групата „3Д Медицинска опрема“ со производство на заштитни визири за медицински лица е...

Нема да ни падне тешко изолацијата, оти само така ќе се справиме со вирусот

Скопје живее во поинаков ритам Повеќе од три недели, откако на 26 февруари беше забележана првата заразена пациентка од...

Волонтерски помагаме уште на границите да се спречи ширењето на заразата

Имаме две групи кои се сега активни на теренот: на граничните премини дежураат околу триесетина волонтери, а со мигрантите околу четиресетина, вели...