16.8 C
Skopje
недела, 13 јуни, 2021

Бездомните кучиња не може да се стават во „резeрвати“ по планини

Колумна на Радмила Пешева: Многу, многу работи се спорни и неприфатливи во она што градските власти го предложија во...

Што чекаат? Време е Заев и Мицковски да ја гаснат распалената атмосфера

Македонија е во тешка ситуација и поради епидемијата  поради економската криза и поради нападот врз македонскиот идентитет. На тоа треба да се одговори со...

Зарем странските инвеститори уште не слушнале дека Шекеринска седна на столчето во НАТО?

Ги нема фабриките ветени од власта… Воопшто не ги слушам што ветуваат. Одамна е јасно дека странски инвестиции нема да има. Западот со свои кризи...

Дошле, откорнале летниковец, го запалиле… има и сведоци – ама нема казнети

Има ли поголем ефект од градските инспектори кои на терен треба да ловат уништувачи и потпалувачи на заедничките добра во околината? Ако судиме според...