16 C
Skopje
сабота, 19 септември, 2020

Прашање кое ги мачи научниците: Колку трае имунитетот по заразување со коронавирусот?

0
Научници од 17 истражувачки центри од Велика Британија истражуваат колку време трае имунитетот по заразување со новиот коронавирус и зошто има пациенти...

СЗО: Европа може да живее со коронавирусoт и без вакцина

0
Европа може да живее со Ковид-19 и без вакцина ако успешно ги контролира жариштата со примена на локализирани вонредни мерки, рече регионалниот...

СЗО: Во многу земји има застој во основните здравствени услуги

0
Во над 90 проценти од земјите, основните здравствени услуги се нарушени поради пандемијата од Ковид-19, се вели во студија која денеска ја...

СЗО: Да се тестираат сите контакти без оглед на симптомите

0
Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека сите лица кои биле во контакт со заразен со коронавирус треба да бидат тестирани, без оглед...

СЗО: Почетокот на учебната година е деликатен епидемиолошки предизвик

0
Светската здравствена организација соопшти дека Европа се приближува кон почетокот на новата учебна година, што ќе биде деликатен период.

Виролозите со предлог како во иднина да се спречат пандемии

0
Во екот на пандемијата на коронавирус што го разори светот, се повеќе и повеќе научници бараат воспоставување глобален систем за рано предупредување...

СЗО и ООН: Децата над 12 години треба да носат маски

0
Децата од 12 години па нагоре, треба да носат маски за лице секаде каде што и возрасните ги носат, соопшти Агенцијата на...

СЗО: Се надеваме дека пандемијата ќе помине за две години

0
Светската здравствена организација се надева дека кризата предизвикана од коронавирусот ќе помине за помалку од две години, изјави генералниот директор, Тедрос Аданом...

Германските лекари предупредуваат колку е важно движењето ако работите од дома

0
Во последните месеци сè повеќе луѓе работат од дома поради пандемијата на коронавирусот, а некои поради тоа вежбаат помалку.

СЗО: Светот не е ни близу до создавање имунитет на коронавирусот

0
СЗО вели дека човештвото не е ни приближно до нивото за создавање на имунитет на коронавирусот што би било неопходно за стекнување...