Децата денеска научија што е „Error“, а од утре…

0
102

„Error: Database connection failed“. Ете ова беше испишано на компјутерите на многу ученици кои утрово пробаа да ја тестираа Националната платформа за учење на далечина во Македонија. Големи беа најавите од Владата, ама…

„Грешка, врската со базата на податоци не може да се воспостави“ е одговорот на компјутерот на прашањето колку системот на Владата е подготвен за работа во образованието. А за неколку дена треба да почне учебната година и тоа со закаснување од еден месец.

Бројните ученици се обидуваа да се поврзат како резултат на тестирањето откако викендов добија лозинки со кои им е овозможен пристап до платформата.

Повеќе прочитајте на следниот линк:https://skopskoeho.mk/detsata-deneska-nauchija-shto-e-error-a-od-utre/