Денеска ќе се одлучува за стартот на учебната година

380

Комисијата за заразни болести и Министерството за образование и наука денеска ќе одлучуваат  како ќе почне учебната година од септември во услови на епидемија.

По состанокот ќе биде извесно дали наставата ќе продолжи да се одвива он-лајн или учениците ќе се вратат во училишните клупи.

Протоколите за основните и за средните училишта до Комисијата беа доставени во петокот.