Десетмина починати и 364 новозаразени во БиХ

378

Во Босна и Херцеговина десет лица починаа од како последица на коронавирусот во последните 24 часа, седум во федерацијата БиХ и тројца во Република Српска.

Вкупниот број на починати од почетокот на епидемијата во БиХ е 522.

Во последните 24 часа во БиХ се регистрирани 364 нови случаи на инфекција, така што бројот на заразени од почетокот на епидемијата се зголеми на 17.304.

Во федерацијата БиХ има 225 новозаразени, од 1.339 тестирани примероци, а во Република Српска позитивни се 139, од 554 тестови.

Најголем борј на новозаразени се повторно регистрирани Бања Лука (23).