Филип Лазаров позитивен на КОВИД-19

418

Македонскиот репрезентативец, Филип Лазаров, кој настапува во германскиот клуб Ратингер бил позитивен на корона вирус враќањето од Македонија во Германија, јавуваат германските медиуми.

Според весникот „Рајнишер спорт“, Лазаров имал позитивен тест по враќањет ово Македонија, откако се верува дека летал во авион каде што имало директен позитивен случај.

Весникот додава дека по објавувањето на позитивниот тест на Лазаров биле тестирани  сите ракометари на Ратингер, но дека ниту еден друг тест не бил позитивен.