Германија ги предупреди граѓаните да не патуваат во Брисел поради коронавирусот

344

Германија го прогласи градот Брисел за ризичен град поради големиот број на заразени од коронавирус.

Министерството за надворешни работи ги предупреди граѓаните да не одат на туристички патувања во Брисел, бидејќи за седум дена бројот на новозаразени со Ковид-19 ја надминал границата од 50 случаи на 100.000 жители.

Пред две недели, Германија ја вклучи белгиската провинција Антверпен на списокот на области со ризик. Повратниците од овие области треба да бидат тестирани при враќањето во земјата и да бидат ставени во карантин, додека ги очекуваат резултатите од тестот.