Казни за 501 граѓанин заради неносење маски

313

Вкупно 501 граѓанин во изминатово деноноќие направил прекрошок со неносење на заштитни маски, информира денеска МВР. Казна за ваков вид прекршок изнесува 20 евра во денарска противвредност.

-Апелираме до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19, се наведува во соопштението на МВР