Мицкоски ги повика граѓаните утре да излезат на протест против неправдата и мафијата

312

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, повика на нов протест што ќе се одржи утре во 18.30 часот.

Како што порача Мицкоски, „ќе се протестира против неправдата, реваншизмот и насилството на мафијата на Заев“, а движењето ќе почне од Министерството за правда, до Основниот суд 1.

https://www.facebook.com/v2.12/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df3b64cb326a8978%26domain%3Dmakfax.com.mk%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fmakfax.com.mk%252Ff210da2c4fc7414%26relation%3Dparent.parent&container_width=820&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMickoskiHristijan%2Fposts%2F1669456383229814&locale=en_US&sdk=joey&show_text=true&width=

„Поминаа неколку дена, има ли осомничени за крвавите шипки по главата на критичар на власта? Поминаа 4 години, оваа иста, стара и потрошена влада направи ли вистинска борба против криминалот и корупцијата или станаа мафија?

-Кога Луј Витон судството носи “трас-трас” одлуки кои ги диктира Заев

-Кога шипките и тупаниците се одговор кон критичарите и опозицијата

-Кога власта врши прогон кон медиуми и ВМРО-ДПМНЕ за законско рекламирање, а молчи што стотици илјади евра остануваат непокриени во извештаите на СДСМ, а обвинителството тоа не сака свесно да го види

-Кога мајка оди во затвор затоа што купила државен автомобил кој и сега го користи мафијата, а во исто време троши 8 милиони евра за набавка на нови службени возила истата таа мафија

-Кога невини се во затвори затоа што ја сакаат Македонија, а нивните семејства страдаат

-Кога судството го штити криминалот

-Кога обвинителството молчи за рекетот, панамските пари и бизнис зделки на Заев-Дака за милионски бизниси во Тетово

-Кога обвинителството не сака да го види криминалот во Еуростандард

Одговорот е ПРОТЕСТ. ПРОТЕСТ против неправди, реваншизам и насилство на мафијата на Заев. Среда во 18.30 часот, од министерството за (не)правда до Основен суд 1. За правда која ќе стигне до сите, безусловно. Се гледаме!“, напиша Мицкоски на социјалните мрежи.