Мухамед Зекири назначен за генерален секретар во Владата

0
42

Мухамед Зекири е избран за нов генерален секретар во Владата.

Oдлуката била донесена на последната владина седница одржана денеска.Зекири неодамна си поднесе оставка од пратеничката функција, а Собранието веќе ја констатираше оставката. Тој доаѓа на местото на досегашниот генерален секретар на Владата Драги Рашковски.