Опожарена цистерна со мазут во Скопје

436

Вчера во 11,59 часот во СВР Скопје било пријавено дека во Асфалтна база на Јадранска магистрала настанал пожар при што била опожарена цистерна со мазут.

Од пожарот биле зафатени и неколку гуми и боци со мазут и нафта кои биле во близина, информираат од МВР.

Пожарот е изгаснат од противпожарната единица од Скопје.

Во пожарот нема повредени лица.