Почесна артилериска стрелба по повод Денот на независноста

345

Попладнево ќе се изврши почесна артилериска стрелба по повод 8-ми септември-Денот на независноста.

Како што информираат од Армијата, во 18:30 од касарната „Илинден“ во Скопје ќе се изврши почесна артилериска стрелба со истрелување на пет плотуни од артилериски орудија од страна на артилерискиот баталјон.