Пронајдени 112 стебла канабис во делчевско

0
80

Во делчевското село  Град, во месноста Суви дол полицијата пронајде насад со 112 стебла „Канабис сатива“.

Стеблата се со висина од 75 см до три метри.

Стеблата се подигнати за вештачење, а се преземаат и дополнителни мерки и активности со цел расчистување на случајот.