Регистрирани 419 прекршоци поради неносење на маска

396

Во текот на изминатото деноноќие (15/16.08.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 419 прекршоци.- Реклама –

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.