Ситуацијата во Бразил не се смирува, уште 42.659 новозаразени

392

42.659 нови случаи на коронавирус се регистрирани во Бразил, а 1.215 починале, објави тамошното Министерство за здравство.

Од почетокот на пандемијата, во Бразил се регистрирани 3.950.931 случаи и 122.596 смртни случаи.

Според бројот на заразени и мртви, Бразил е втор во светот, зад САД.