Стружанец ограбил бензиска пумпа, па нападнал сведок

0
207

Против 34-годишен стружанец од селото Радолишта покрената е кривична пријава за разбојништво и попречување на правдата.

Од полицијата информираат дека тој минатиот месец, на вработен во бензиска пумпа во близина на струшкото село Теферич, му упатил сериозни закани по неговиот живот. Му барал пари, по што украл поголема количина на цигари и избегал.

Сето тоа го видел 22 годишен жител на Радолишта. Крадецот се обидел да влијае врз него, барајќи да даде лажен исказ за стореното разбојништво, а потоа и физички го нападнал.