ВМРО-ДПМНЕ: Покачената цена на струјата е резултат на желбата за пари на Заев

333

„СДСМ преку партиските активисти Марко Бислимовски и Панче Орцев ја контролира РКЕ.Бислимовски и Орцев не работат за интересите на народот, туку за интересите на партијата.Покачената цена на струјата е резултат на желбата за пари“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Според партијата, народот плаќа поскапа струја за да може струмичка агенција за обезбедување да испумпува десетици милиони евра од универзалниот снабдувач на електрична енергија, камиони со струмички регистарски таблици да вртат во РЕК, а финансиерите на СДСМ да добиваат тендери за ископ на јаглен од 6.4 милиони евра.

„Енергетските компании во државна сопственост се користат за грабеж на народот, преку нив се исполнуваат десетици милиони евра на приватни сметки.Додека Заев полни џеб, народот нема ни за леб.СДСМ ја тоне Македонија. Иако целиот народ е против покачувањето на струјата, СДСМ не ја менува одлуката, затоа што поважен им е профитот, отколку народот.Заев и СДСМ не се решение за проблемот, тие се проблемот. Криминалот, мафијата и владата кои се едно исто во Македонија мора да паднат“, се додава во соопштението.