Во Црна Гора 102 новозаболени лица и двајца починати

418

Во последните 24 часа во Црна Гора се регистрирани 102 новозаболени лица и двајца починати пациенти.

Институтот за јавно здравје објави дека биле анализирани 646 примероци на новиот коронавирус.

Најмногу заразени има во Подгорица – 40.

Вкупниот број на смртни случаи поврзани со инфекција со Ковид-19 од почетокот на јуни е 95, а од почетокот на годината – 104.

Пријавено е закрепнување на 46 пациенти.

Вкупниот број на активни случаи на Ковид-19 во Црна Гора во моментов е 811.

Од почетокот на годината, вкупниот број на регистрирани случаи на инфекција со коронавирус е 5.019.