Во Косово 169 новозаразени од 455 тестирани

375

Во последните 24 часа беа тестирани 455 примероци во Косово, од кои 169 беа позитивни на коронавирус.

Во истиот период, девет лица починале како резултат на коронавирусот, со што вкупниот број на оние што починале од почетокот на пандемијата, се зголеми на 457, објави Институтот за јавно здравје во Приштина.

Во последните 24 часа, во Косово се излечиле 197 пациенти. До денес, вкупниот број на излечени изнесува 8.346, а бројот на активни случаи е 3.534.

Вкупниот број заразени лица во Косово од почетокот на пандемијата е 12.337, а досега се тестирани 46.907 лица.