Во Србија, 260 здравствени работници заразени со коронавирус

359

Во моментов има 260 здравствени работници заразени со коронавирус во Србија, вели министерот за здравство Златибор Лончар.

Тој додаде дека 13 од нив се во болница, додека другите имаат поблага клиничка слика.

Лончар, кој разговараше со вработените во ковид-болниците во Пожаревац, Смедерево, Смедеревска Паланка, Петровац на Млави, Заечар, Мајданпек, Ќуприја, Параќин, Јагодина, Кладово, Бор и Неготин, им се заблагодари на здравствените и немедицинските работници кои се борат во црвените зони за животот на пациентите заболени од Ковид-19.