Во Србија уште 321 нови случаи на коронавирус, починале седум лица

423

Во Србија се регистрирани уште 321 нови случаи на коронавиурс, а од последиците на вирусот починале уште седум луѓе.

Во текот на изминатите 24 часа во таа земја биле направени 8.804 тестови.

Моментално во Србија на респиратори се наоѓаат 150 лица.